Пет дни преди края на 48-ото НС депутатите залягат над важните закони. Наред с

...
Пет дни преди края на 48-ото НС депутатите залягат над важните закони. Наред с
Коментари Харесай

В последните дни на парламента: Партиите вече редят сценарии за следващия

Пет дни преди края на 48-ото НС депутатите залягат над важните закони. Наред с това мислят и за предстоящите избори. Някои формации работят усилено за общо явяване на вота. 

 
Работим усърдно с Демократична България и други граждански организации, по този начин че да може България да има правителство и да бъдем една демократична страна. Как България да стане една модерна европейска страна, в която всички ние желаеме и се гордеем да живеем. Целта е най-сетне България да тръгне напред по верния начин и да построим страната, която всички ние желаеме.
Асен Василев, съпредседател на ПП
Страната не може да продължи да пребивава в това състояние на неуправляемост и възникващ буквално от храстите полупрезидентски режим.
Христо Иванов, съпредседател на ДБ

А подозренията за договорки сред така наречен " хартиена коалиция " не стихват.  " Не мога да споделям какво ще създадат сътрудниците от ГЕРБ,ДПС и Българска социалистическа партия, но имаше говорене за механически кабинет и имаше обединяване към някаква визия, която е много по-различна от визията, която ние имам с Демократична България. Много ясно се обрисуват две различни визии ", сподели Василев.

И макар от Политическа партия да виждат обща визия на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, от най-голямата партия в парламента са безапелационни: 

 
Българска социалистическа партия не е ключът към идващото ръководство. Ние имаме много големи идеологически разлики, с цел да се породи нещо свястно. Ключът несъмнено е ГЕРБ.
Томислав Дончев, ГЕРБ

В последните дни на 48-ото Народно събрание част от депутатите подхождат с оптимизъм, а други чакат съществени промени на политическата карта.

" За нас не стои въпросът дали ще влезем в Народното събрание. За нас стои въпросът какъв брой по-добре ще се представим на тези избори, какъв резултат ще реализираме “, сподели Стефан Янев, водач на „ Български напредък “.

Костадин Костадинов от " Възраждане " пък сподели „ някои от тези, за които бяхме спрягани за патерици, сега са доста по-надолу от нас в класацията и ще продължат да потъват още и още. "

Разделителните линии сред партиите към момента са в дневния ред... дружно с оставащите за приемане закони. Въпреки това депутатите се обединяват около едно – законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и тези за разследване на основния прокурор – би трябвало да бъдат гласувани преди разпускането на Народното заседание. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР